Recept week 49 – Boerenkoolchips

Stampot boerenkool, iedereen kent het en weet het te bereiden. Maar wat kun je nog meer met deze gezonde groente?

Een lekker en gezond tussendoortje is boerenkoolchips.

Boerenkool bevat veel verschillende vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en K). En het boerenkoolblad bevat bijzonder veel mineralen, waaronder kalium, calcium, koper, ijzer en magnesium. In Spanje en Amerika is boerenkool inmiddels een superfood!

Wat heb je nodig voor boerenkoolchips?

  • zoveel boerenkool of palmkool als je wilt
  • een scheutje olijfolie
  • een scheutje sojasaus of alleen een snufje zout
  • sesamzaadjes (als extra)

Bereidingswijze:

– verwarm je oven voor op 190 graden –

1. Was de boerenkool (of palmkool) en scheur de blaadjes van de stengels. Laat goed drogen.

2. Rooster ondertussen wat sesamzaadjes in een koekenpannetje op een laag vuurtje.

3. Meng in een kom de olijfolie, sojasaus en sesamzaadjes.

4. Leg de boerenkoolblaadjes in de kom en hussel goed door. Zorg dat alle blaadjes in aanraking zijn geweest met de ‘dressing.’

5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de blaadjes.

6. Schuif de boerenkool voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten : de chips mag niet aanbranden en hoort lekker ‘crunchy’ te zijn als je de bakplaat uit de oven haalt.

Tip: varieer met kruiden. Denk bijvoorbeeld aan Italiaanse kruiden of chilli kruiden. Bepaal wel of je dan wel of geen sojasaus wilt toeven – sojasaus maakt de boerenkoolchips vrij zout en geeft het een beetje een ‘Aziatische bite.’

Je kunt dit recept en alle andere terugvinden op onze website www.zelfoogsttuin-tenboer.nl/recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *