Week 50 – Ovenschotel met spruiten

Spruiten bevatten enorm veel vitamine K en C. Er zitten ook veel verschillende mineralen in de spruitkool en allemaal in grote hoeveelheden. Kalium, ijzer, fosfor, mangaam, magnesium en calcium huizen allemaal in de kleine spruit.

Dit heb je nodig voor 3 a 4 personen:

  • Spruitjes – 750 gram
  • 1 ui
  • Champignons – 100 gram
  • Knoflook – 1 teentje
  • Crème fraiche – 100 gram
  • Paprikapoeder
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas – 75 gram

    Bereidingswijze:

  1. Snij de kapjes van de spruitjes en snij de spruitjes doormidden
  2. Doe de spruitjes in een pan, giet er kokend water overheen en laat 5 minuten koken, totdat de spruitjes beetgaar zijn
  3. Zet de oven aan op 175 graden
  4. Snipper terwijl de spruitjes koken de ui fijn, snij de knoflook klein en de champignons in blokjes
  5. Bak de ui en knoflook drie minuten in een wok
  6. Wok de champignons nog even mee en giet de spruitjes af
  7. Bak ook de spruitjes even mee, strooi er flink wat paprikapoeder, een beetje nootmuskaat en peper en zout naar smaak bij
  8. Vet een ovenschaal in en leg het spruitenmengsel in de schaal
  9. Roer de crème fraiche er doorheen
  10. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet de schaal 15 minuten in de oven.
Dit en alle andere recepten kun je terug vinden op onze website: www.zelfoogsttuin-tenboer.nl/recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *