Week 51 – Vegetarische preitaart


Week 51 – Vegetarische preitaart

In prei zitten veel mineralen en vitaminen. Er zit 55% van de dagelijkse hoeveelheid aan vitamine a in de groente. Ook zit er veel ijzer, vitamine K en foliumzuur in.

Deze week een vegetarische preitaart.

Wat heb je nodig:
– 750 gr prei
– 1 grote (rode) ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 tl kerrie
– 3 a 4 eieren
– 100 ml kookroom of slagroom
– 100 gr geraspte kaas
– 6 plakjes bladerdeeg
– 2 flinke handen cashewnoten
– olie
Hoe maak je een lekkere vega preitaart?
–  Eerst de oven voorverwarmen op 200 graden
–  De prei in ringen snijden en wassen
–  Ui snipperen
–  In een hapjespan de uien met een beetje olie roerbakken
–  Dan de prei en de knoflook toevoegen en als laatste de kerrie er ook bij doen
–  Roerbakken tot de prei zacht is geworden
–  De cashewnootjes fijnhakken en de helft door het preimengsel scheppen
–  Een springvorm of quichevorm bekleden met de ontdooide plakjes bladerdeeg
–  Het preimengsel in de bakvorm doen en netjes over de bodem verdelen
–  In een kom de eieren losklutsen samen met de kookroom (peper en zout kan je naar evt. naar smaak toevoegen)
–  De geraspte kaas ook door het ei/room mengsel roeren
–  Het eimengsel giet je nu over de preitaart heen, het ziet er nu niet uit als een taart maar het komt heus goed
–  Zet de preitaart in de voorverwarmde oven
–  Bak de preitaart gaar in 30 a 40 minuten (hoge taart duurt langer dan een lage hartige taart)
–  Even laten afkoelen en smullen maar!
–  De laatste nootjes strooi je nu over de preitaart als garnering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *