Recept week 20 – Stamppot raapstelen

Recept week 20: stamppot raapstelen

Op www.etenuitdevolkstuin.nl vonden we onderstaand recept voor een heerlijke voorjaarsstampot met raapstelen. Kleine toevoeging: Je kunt op het einde, samen met de raapstelen, het loof van de verse knoflook rauw en fijn gesnipperd door het gerecht stampen.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
voor 2 personen

Dit heb je nodig

  • 600 g kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl suiker
  • bos raapstelen
  • verse bieslook (of het loof van de verse knoflook uit de tuin!)
  • 3 à 4 el yoghurt
  • 1 kleine teen knoflook
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • pureestamper of mixer

Zo maak je het

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels af maar bewaar een deel van het kookvocht.

Snijd de ui in ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui zacht. Voeg suiker toe en laat 10 minuten karamelliseren.

Was de raapstelen, verwijder de wortels en hak ze fijn. Hak de bieslook ook fijn.

Stamp de aardappels samen de yoghurt, een scheut kookvocht en 3 eetlepels olijfolie smeuïg. Pers de knoflook en meng samen met de raapstelen en bieslook door de stamppot. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *