Recept week 21 – pesto van rucola en bladmosterd

Verse pesto van bladmosterd, knoflook en rucola

Ingrediënten:
75g pijnboompitten (of cashewnoten, zonnebloempitten, walnoot)
Handjevol bladmosterd bladeren én bloemen
Handejevol rucolabloemen
1 verse knoflook
100 ml olijfolie extra vierge (ongeveer, toevoegen totdat je de juiste smeuigheid bereikt)
snufje grof zeezout
2 eetlepels edelgist (optioneel)

Bereiding:
Rooster de pitten of noten licht in de oven (ongeveer 8 minuten op 180 graden Celsius). Doe eerst de noten, dan de blaadjes en bloemetjes, het zout en het knoflookteentje in een hoge mengbeker waar net een staafmixer in past. Doe er alvast een scheutje olijfolie bij en pureer totdat een homogeen mengsel ontstaat. Voeg vervolgens in scheutjes meer olijfolie toe en blijf mixen. Voeg zo veel olijfolie toe, totdat je pesto de gewenste dikte heeft.

Als je de pesto afdekt met een laagje olijfolie, kun je ‘m een paar dagen in je koelkast bewaren.

Op een toastje gegarneerd met een vers rucolabloemetje.. woow! Sturen jullie even een foto’tje als het gelukt is?

Bron: http://www.margotlodewijk.nl/pesto/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *