Recept week 48 – Italiaanse Minestronesoep met palmkool.

Palmkool – een vergeten groente, maar super gezond!

Wist je dat palmkool een hele geneeskrachtige groente is? Er zitten namelijk veel antioxidanten in. Deze bestrijden de zogenoemde vrije radicalen in ons lichaam, die zorgen voor vroegtijdige veroudering en de bijbehorende kwalen en ziektes. Ook heeft de kool een ontstekingsremmende werking, wat bijdraagt aan gezonde darmen.

Reden genoeg om deze Italiaanse klassieker te proberen.

Ingredi├źnten

 • 2 wortels
 • 1 grote (rode) ui
 • 3 selderijstelen
 • 3 tenen knoflook
 • 10-15 stelen Palmkool
 • 400 gr gepelde tomaten
 • 400 gr blik bonen (of 200 gr. droge bonen, 8 uur in water laten weken)
 • 700 ml groenteboullion
 • peterselie
 • tijm
 • olijfolie
 • optioneel:
 • parmezaan of pecorino romano
 • macaroni

Bereidingswijze

In een grote soeppan of gietijzeren pan verhit je een scheut olijfolie. Hierin bak je eerst de (rode) ui, de wortels en de bleekselderij. Alles in grove stukken gehakt. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes bakken en roer het af en toe door. Voeg dan grofgesneden knoflook en de stelen van de palmkool. Voeg ook een klein bosje gesneden peterselie toe en wat gedroogde tijm. En de tomaten mogen er ook bij. Even roeren en zachtjes laten koken.

Snijd de bladen van de palmkool en voeg toe. Kook water en voeg dan ongeveer 700 ml. toe met een bouillonblokje. Ook de bonen kunnen er nu bij. Breng alles weer even aan de kook en laat het dan zachtjes pruttelen tot de bonen gaar zijn. De bedoeling is dat het een dikke maaltijdsoep wordt. Wil je er ook macaroni in, voeg die dan de laatste tien minuten toe. Breng de soep op smaak met een beetje peper en zout.

Als je de minestrone opdient is het lekker om er wat harde kaas over te raspen en er een goede olijfolie over te sprenkelen.

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.