
Week 51 – Vegetarische preitaart
In prei zitten veel mineralen en vitaminen. Er zit 55% van de dagelijkse hoeveelheid aan vitamine a in de groente. Ook zit er veel ijzer, vitamine K en foliumzuur in.
Deze week een vegetarische preitaart.
Wat heb je nodig:
– 750 gr prei
– 1 grote (rode) ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 tl kerrie
– 3 a 4 eieren
– 100 ml kookroom of slagroom
– 100 gr geraspte kaas
– 6 plakjes bladerdeeg
– 2 flinke handen cashewnoten
– olie
Hoe maak je een lekkere vega preitaart?
– Eerst de oven voorverwarmen op 200 graden
– De prei in ringen snijden en wassen
– Ui snipperen
– In een hapjespan de uien met een beetje olie roerbakken
– Dan de prei en de knoflook toevoegen en als laatste de kerrie er ook bij doen
– Roerbakken tot de prei zacht is geworden
– De cashewnootjes fijnhakken en de helft door het preimengsel scheppen
– Een springvorm of quichevorm bekleden met de ontdooide plakjes bladerdeeg
– Het preimengsel in de bakvorm doen en netjes over de bodem verdelen
– In een kom de eieren losklutsen samen met de kookroom (peper en zout kan je naar evt. naar smaak toevoegen)
– De geraspte kaas ook door het ei/room mengsel roeren
– Het eimengsel giet je nu over de preitaart heen, het ziet er nu niet uit als een taart maar het komt heus goed
– Zet de preitaart in de voorverwarmde oven
– Bak de preitaart gaar in 30 a 40 minuten (hoge taart duurt langer dan een lage hartige taart)
– Even laten afkoelen en smullen maar!
– De laatste nootjes strooi je nu over de preitaart als garnering