Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06
Beste oogstgenoten,

Deze week een kort bericht vanuit Portugal. De computer waarop het programma staat om de nieuwsbrief te versturen is mee naar de workshop die we daar organiseren. Helaas is het internet hier erg slecht en lukte het ons niet op tijd om de nieuwsbrief te versturen. Gelukkig is er boven op de berg wel internet, dus met uitzicht op ondergaande zon en de Portugese heuvels met kurkeik en pijnbomen wordt dit bericht geschreven.

We hebben begrepen dat het vandaag voor velen ook veel te heet is om een bezoekje aan de tuin te brengen, dus hopelijk heeft niemand aan de verlate nieuwsbrief hinder ondervonden.

Deze week zijn de volgende groentes te oogsten:

- Twee kroppen sla - pak de grootste die je kunt vinden. Er staat nog hersthoornweegbree (bruine sla) achter in de tweede cirkel tussen de boontjes en in de eerste cirkel nog wat gemengde sla. Zie ook de vlaggetjes. In totaal dus twee kroppen.

- 3 x bosui - er staat verse bosui in het uienvak. Je kunt de hele ui er uit trekken en samen met het groene loof in de maaltijd verwerken.

- Diverse kruiden in de kruidenspiraal. Het is even zoeken tussen het gras, maar er staat heerlijke kamille, diverse soorten munt en venkel. Allemaal ook fijn kruiden om thee van te zetten. Voor het slapen gaan een kopje kamille thee als je moeilijk in slaap kunt komen.

Hoe gaat het verder?

We kunnen ons binnenkort verheugen op diverse soorten boontjes en peulen. De doperwten komen er aan, de tuinbonen en de sugar snap. Nog heel even wachten!

De frambozen naast de werkplaats gaan ook erg goed, als ze klaar zijn dan horen jullie het. Deze zijn vooral om een paar te snoepen als je langs komt om te oogsten, want het is het eerste jaar dat ze gaan dragen dus we moeten even zien hoeveel het er worden. Ook komen er behoorlijk wat pruimen aan de fruitbomen, die kunnen zeker mee naar huis.

Voor nu is dit het oogstbericht van deze week, volgende week weer meer.

Tot dan!

Groeten vanuit Portugal en Ten Boer.

De Tuinders


fullsizeoutput_1ae0
MailPoet