Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06
Beste oogstgenoten,Deze week tellen we tien verschillende groentes en/of rassen in de wekelijkse oogst. En zijn er ook weer twee nieuwe groentes bij in het assortiment, namelijk:

- Tuinbonen - een flinke hand vol. De meeste hebben de luizenplaag wel overleeft. Pluk alleen de allerdikste, zodat we volgende week ook nog wat hebben.

- Radijsjes - twee soorten. Witte 'Eiszapfen' en rode 'Cherry Belle'. Ze zijn heerlijk knapperig en sappig en ook best wel pittig. Pluk er eens drie van elk - en zoals bekend alleen de grote. Je kunt de grond rondom het radijsje even wegschuiven om te zien hoe groot ie is.

En verder hebben we in de op=op aanbieding:

- De laatste sugarsnaps, doperwten en peultjes.

Ook is er nog:

- 3 kroppen sla naar keuze. En zijn drie soorten, groene (met gekrulde bladen en eentje met 'normale' bladeren) en een bruine krulsla. Loop een rondje over de tuin en pak wat je hebben wilt. Kijk ook goed achterin het bonenvak.

- 2 kroppen andijvie. Staat een beetje verscholen tussen de boerenkool maar het zijn mooie volle kroppen die zeker geoogst moeten worden.

- 4 bosui - alhoewel we ook kunnen zeggen 'verse kleine uitjes', want de bosuien zijn stevig aan het doorgroeien.

Geniet er van!
Risotto-575x262
Recept week 25 - Groene Risotto met tuinbonen

Porties: 4
 • 250 gr verse, ongepelde tuinbonen
 • 1 liter bouillon
 • 50 gr boter, apart te verwerken
 • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
 • 200 gr risottorijst (Arboriorijst)
 • 60 ml witte wijn
 • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse reggianokaas
 • zout naar smaak
Bereidingswijze:
 1. Een grote pan gezouten water aan de kook brengen. Intussen de tuinbonen pellen en de schil weggooien. De bonen 4 minuten koken, afgieten en onmiddellijk in ijskoud water leggen. 2 minuten laten afkoelen, een sneetje in de bonen maken en ze uit hun vel persen. 3/4 van de bonen in een keukenmachine pureren.
 2. In een aparte grote sauspan de bouillon aan de kook brengen en warm houden. Intussen in een andere grote sauspan om middelhoog vuur 1/2 van de boter smelten en daarin de ui op een laag vuur ong. 5 minuten bakken. Laat de ui niet bruin worden. Rijst toevoegen en al roerend 2 minuten bakken. Wijn toevoegen, het vuur middelhoog zetten en constant roeren tot de wijn is geabsorbeerd. Vervolgens een scheutje hete bouillon toevoegen en als deze is geabsorbeerd, nogmaals bouillon toevoegen. Herhaal dit proces onder constant roeren tot de rijst gaar is.
 3. De gepureerde bonen met resterende boter, de hele tuinbonen en kaas aan de rijst toevoegen. Op een middelhoge vlam al roerend laten koken tot boter en kaas gesmolten zijn en de puree gelijkmatig is verdeeld. Zout erover strooien.

  Eet smakelijk.

De Tuinders
MailPoet