Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06
Beste vrienden van de tuin,

Het nieuwe tuinseizoen staat voor de deur en vertel jullie graag wat jullie dit jaar allemaal op de tuin kunnen verwachten. Wat er nieuw komt op de tuin en wat hetzelfde zal blijven.

De groenten

Afgelopen seizoen heb ik kunnen zien wat wel veel werd geoogst en wat helemaal niet. De uien bijvoorbeeld waren best snel op, een enorm succes dus. Daarom plant ik daar dit jaar meer van. Hieronder zie je een lijst met alle groente die je dit jaar zeker op de tuin kan vinden. Mis je iets op deze lijst dan hoor ik dat graag en misschien kun je dat dan ook oogsten komend jaar.

groentenlijst

Tunnelkas

Om te beginnen willen we het assortiment van de tuin uitbreiden door een tunnelkas aan te schaffen zodat er warmteminnende groenten zoals tomaat, paprika, aubergine en basilicum kunnen worden geteeld. Door de tunnelkas kunnen we de temperatuur verhogen en de gewassen beschermen tegen harde wind en regen.Vaste vrijwilligersdag

Samen werken in de tuin, dat klinkt toch heerlijk. Elke dinsdag wordt vrijwilligersdag. Voor als je graag met je handen bezig bent of graag wil leren groenten te telen of gewoon om een steentje bij te dragen.

Op deze dag gaan we met een groepje aan de slag en werken we samen aan de taken van die dag. Het is vrijwillig en dus ook geheel vrijblijvend, je mag instromen en uitstromen wanneer je wil.

Naast de vrijwilligersdagen op dinsdag zijn er natuurlijk ook nog de meewerkdagen een aantal keer in het jaar waarbij we een speciale dag organiseren.

Als je graag een keer op de dinsdag mee wil helpen op de tuin hoor ik dat graag.Nieuwsbord

Om elkaar op de hoogte te houden wil ik op de tuin ook een nieuwsbord maken waar we berichten voor elkaar kunnen achterlaten en je extra aanvullende informatie voor die week kan lezen.

Ook zal dit de plek zijn waar je oogstgereedschap kan vinden als je die vergeten bent. Super handig.

Bankjes

Daarnaast om het wat aantrekkelijker te maken om langer op de tuin te zijn wil ik ook een aantal bankjes neerzetten. Zo kun je heerlijk van de tuin genieten op een mooie dag, want pas als je even stil staat of zit zie je pas echt wat er allemaal gebeurt.

Verbeterde paden

Om de tuin meer begaanbaar te maken, ook als het een wat natte periode is wil ik paden aanleggen die het hele jaar door begaanbaar zijn. Dit gaat voornamelijk over de hoofdpaden. Laarzen of stevige schoenen is nog steeds aan te raden.

Kruiden

Vorig seizoen heb ik wel geprobeerd kruiden te telen maar is dit niet zo goed gelukt. Dit jaar heb ik ook kruiden plantgoed besteld en zullen we zeker genoeg keukenkruiden hebben om te oogsten.

Infodag

Voor de afsluiting van de 24e van januari waren er helaas maar weinig aanmelding. Ik heb daarom gekozen om het op te schuiven naar een ander moment.

Ook de vorm veranderd een beetje, een infodag is het idee. Een moment dat leden en toekomstige leden met elkaar kunnen praten en ervaringen uitwisselen en dat ik vertel over de plannen van komend seizoen.

De datum is nog niet bekend, hierover later meer.

Er is meer...

Er zijn nog meer ideeën die ik graag wil uitvoeren dit jaar maar daar zal ik later meer over vertellen.

Eetcafe 8 februari met lezing

Eetcafé met dit keer Griekse Moussaka (vega) uit de leemoven. En vervolgens en super leerzame en leuke lezing van Marc Siepman!
De lezing en het eetcafé zijn beiden op vrijwilige donatie. Voel je welkom en schuif lekker aan!
*** Lezing Dweilen met de kraan dicht ***
Maak je je ook wel eens zorgen over de toekomst van de Aarde en de mensheid? Wil je bijdragen aan een mooie toekomst, maar weet je niet waar je moet beginnen of vraag je je af of het wel zin heeft?
Tijdens deze lezing laten we je kennismaken met systeemdenken. De problemen in de wereld kunnen we niet meer oplossen met onze oude denkpatronen. In deze lezing reiken we een andere manier van kijken aan.
We kijken naar de huidige uitdagingen op ecologisch, economisch en sociaal gebied én de samenhang ertussen. We laten je zien dat we zeker invloed kunnen hebben op deze wereldproblemen door een verschuiving van mindset: van schaarste naar overvloed, van afgescheidenheid naar verbondenheid en van controle naar vertrouwen.

Waar: Wereldhuiskamer
Hoe laat: rond 6 uur, de lezen begint rond 8 uur.

Kom je ook? Laat dit dan even weten via een mailtje naar staatjevrij@gmail.com

Prijzen

Door de uitbreiding van het assortiment door middel van de tunnelkas gaat de prijs van het lidmaatschap en de rittenkaart ook een beetje omhoog. De nieuwe prijzen voor het lidmaatschap zullen 300 euro bedragen en de 10-rittenkaart 125 euro.

Lid worden?

Klinkt dit allemaal goed en lijkt het je leuk om ook dit jaar weer lid te zijn van de tuin. Dan kun je een mailtje naar mij sturen via info@zelfoogsttuin-tenboer.nl

Mocht je vorig seizoen een rittenkaart hebben gehad maar heb je nog geen 10 keer geoogst, dan zijn de overige ritten ook dit seizoen nog geldig. Als je graag dit seizoen een lidmaatschap wil dan kunnen de overige ritten van de kaart ook worden verrekend met het nieuwe lidmaatschap.

Hopelijk heb je genoten van vorig seizoen en zie ik je graag ook dit seizoen weer.

Veel en plezier met het oogsten en tot op de tuin!

Hartelijke groet van het tuinteam.
MailPoet