Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06

Beste Oogstgenoten,

Binnenkort hebben we weer een activiteit bij ons op Woldwijk. Zaterdag 27 oktober staat namelijk de duurzaamheidsmarkt gepland met allerlei interessante kraampjes over duurzaamheid en heerlijk eten uit alle windrichtingen. Ook geven wij een rondleiding door de Wereldhuiskamer en een presentatie over de bouw. Meer info volgt binnenkort.


Ondertussen is er deze week te oogsten:

In de werkplaats:

Aardappelen - twee soorten, neem een portie mee van elk.

Courgettes - 1 per lid en als er veel liggen twee.

Pompoen - 1 pompoen per lid (als er in de werkplaats niks ligt kijk dan ook nog even op het land)

Cherrytomaten - In het houten krat liggen cherrytomaten, neem er wat mee voor in de salade of om zo te snoepen. Ze zijn overheerlijk!

In de tuin:

Paksoi - Net als snijbiet te oogsten door de bladeren er af te snijden. Echt super lekker in wok of stoofgerechten. Een paar flinke bladeren per lid.

Snijbiet - Onbeperkt! Heerlijk om te wokken, stoven, of rauw in de salade. Pak zoveel je wil er is meer dan genoeg. Afsnijden 5 cm boven de grond.

Eikenbladsla - Er is weer veel verse eikenbladsla en deze komende weken geoogst worden. Pak de grotere kroppen er tussen uit. Voor ieder lid TWEE.

Boerenkool - snijd de bladeren van de plant en neem genoeg mee voor een maaltje.

Palmkool - Prachtige koolplant die er een beetje uitziet als een palmboom. Je kunt de bladeren blijven plukken. Een paar grote bladeren per lid. Lekker om te stoven of te wokken.

Recept week 42 - OOSTERSE PAKSOI STAMPPOT

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min
Benodigdheden:
  • circa 600 gr kruimige aardappels
  • scheut melk
  • 300 gr paksoi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl cayennepeper
  • 3 el ketjap manis
  • handje gebakken uitjes of wat fijngehakte pinda’s
  • snufje zout en peper
Bereidingswijze:
Schil en snijd de aardappelen in tweeën en kook deze gaar in een grote pan (circa 18-20 minuten). Snijd ondertussen de paksoi, knoflook en ui in kleine stukjes. Doe de paksoi, samen met de ui, knoflook, ketjap manis en de cayennepeper in de pan. Roerbak dit circa 5 minuten. Als de aardappels gaar zijn, stamp je ze fijn met een scheut melk en een snufje zout en peper. Voeg vervolgens de geroerbakte paksoi toe en meng alles goed door elkaar. Serveer de paksoi stamppot eventueel met een handje gebakken uitjes of wat fijngehakte pinda’s.

Eet smakelijk!


Met vriendelijke groet,

De Tuinders
MailPoet