Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06

Beste vrienden van de tuin,

Het voorjaar is nu echt begonnen! Het is langer licht en dat merk je aan alles. Zo ook is er steeds meer te doen op de tuin en breekt de tuingekte los.

In maart op de tuin

Nadat de boer het land begin maart had omgeploegd heeft het veel geregend en dat bracht zijn uitdagingen met zich mee. Door de zware klei kon het water moeilijk weg komen. Gelukkig was er tijdens het ploegen een greppel gemaakt, het te veel aan water kon worden afgevoerd naar de sloot. Door regelmatig de greppel op te schonen is het land nu droog genoeg om het verder te bewerken.

Tijdens de natte periode hebben we in de kas van Tuinder Gijs alvast planten kunnen opkweken. De eerste kolen, sla en prei planten zijn geleverd, de aardappelen aan het voorkiemen en de plantuien en sjalotten liggen klaar.

plantgoed
Ook hebben we een tuinfrees aangeschaft die het makkelijker maakt om met de zware klei te werken. Deze relatief lichte machine zorgt voor minder verdichting van de grond.
tuinfrees
Het resultaat mag er zijn. Vorige week hebben we de eerste bedden klaargemaakt en zijn ze klaar om te beplanten.
bedden

Meewerkdag 13 april

We zijn druk bezig om het land klaar te maken en we willen dit graag met jullie doen. Hiervoor hebben we een meewerkdag georganiseerd op zaterdag 13 april.

We gaan die dag de zaaibedden klaar maken, dit doen we door de gefreesde bedden te voorzien van een laagje compost. Dit beschermt de kleigrond tegen directe zon. Dit voorkomt uitdroging van de klei en zorgt dat de wormen en andere insecten hun werk kunnen doen in de bodem.

We gaan het hoofdpad voorzien van houtsnippers. Dit is de route die het meest wordt belopen om bij alle bedden te komen.

Verder gaan we kolen planten, wortels, meirapen,groene blaadjes en meer zaaien en zullen we de aardappel en uien poten. Kortom we hebben genoeg te doen en kunnen ook alle hulp gebruiken.

We maken er met zijn allen een gezellig en leerzame dag van. Lekker in de buiten lucht aan het werk en een heerlijke biologische lunch tussen de middag.

De meewerkdag begint zaterdag 13 maart om 9.30 uur tot en met het einde van de middag. Maar je kunt instromen en vertrekken wanneer je wilt. In ieder geval graag tot ziens.

Oogstgenoot worden?

Was je vorig jaar oogstgenoot en wil je opnieuw oogstgenoot zijn of ben je nieuw en zou je graag oogstgenoot willen worden stuur dan een mailtje naar info@zelfoogsttuin-tenboer.nl

Als je oogstgenoot wil worden zijn er de volgende opties.
Jaarlidmaatschap €250 - Je kan het hele jaar door elke week groenten oogsten voor 2 personen
10 Rittenkaart €100 - Je kan tien weken naar keuze groenten oogsten voor 2 personen.

Voor meer informatie over oogstgenoot worden kun je terecht op de website.
Bedankt voor het lezen en graag tot ziens op de tuin!

Hartelijke groet van het tuinteam.
MailPoet