Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06
IMG_4599
- De rucola was dit jaar een van de eerste plantjes die de grond in gingen -

Beste oogstgenoten,

De lente is inmiddels begonnen en komend weekend verwachten we hoge temperaturen met veel zon. Daar zijn we als tuinders natuurlijk erg blij mee en we zijn deze week dan ook druk bezig met planten en zaaien, zodat de zaadjes vlot kiemen en de plantjes goed aan slaan.

In deze update laten we weten welke groentes er al geplant of gezaaid zijn en welke er komend weekend aan de beurt zijn.

Begin maart zijn we begonnen met het rechtstreeks zaaien van spinazie, raapstelen, radijsjes (3 soorten), bladmosterd (2 soorten) en snijbiet. Al deze zaadjes hebben de vrij strenge vorst overleefd en komen nu mooi op.

Afgelopen week hebben we honderden uitjes geplant (witte en rode), rode sjalotten en een flinke partij knoflook. We hebben meirapen geplant, rucola en gemengde sla. De zaadjes van de tuinbonen zitten in de grond samen met stamdoperwten en sugar snaps.

En komend weekend zijn de volgende groentes aan de beurt die zorgvuldig zijn opgekweekt in de kas van Gijs van de zelfoogsttuin in Haren:

- Rode kool
- Spitskool
- Bloemkool
- Witte kool
- Bloemkool
- Veldsla
- Koriander
- Palmkool
- Boerenkool
- Andijvie
- Paksoy
- Eikenbladsla

Houden jullie het nog bij? Tot slot liggen er ook nog twee soorten aardappels voor te kiemen bij ons in de werkplaats die volgende week hun plekje op de tuin gaan vinden. Al met al genoeg lekkers om naar uit te kijken!

Meewerkweekend
Voor diegene die volop willen genieten van het mooie weer organiseren we komend weekend een meewerkdag om alle plantjes in de volle grond te zetten. Wij zorgen voor een gezonde lunch, lekkere tussendoortjes en koffie/thee. We starten om half tien in de werkplaats en gaan door tot een uurtje of vijf. Je kunt in- en uitstromen wanneer je maar wilt en iedereen doet lekker mee in zijn eigen tempo. Het is fijn als je even laat weten als je komt.

Open tuin
Zaterdag 14 april organiseren we weer een open tuindag van 12 tot 14 uur. Er is een rondleiding over de tuin, we nemen een kijkje in onze houtwerkplaats en we gaan even binnen spieken in één van de yurts waarin wij wonen. Ken je nog iemand die wellicht geïnteresseerd is in de zelfoogsttuin? Tip hem of haar dan, want op deze dag kom je alles te weten.

Opening oogstseizoen
28 april organiseren we bij onze buitenplaats een feest om de opening van het oogstseizoen te vieren. We stoken de leemkachel met verwarmde bank op en de pizzaoven gaat aan. En op de pizza's kunnen we de allereerste groentes van de tuin proeven!
afscheidandrépizzaoven-1024x683
Bedankt voor het lezen. Tot ziens op de tuin!

De tuinders

PS: Volg je ons al op Facebook? We delen regelmatig een update van de tuin en organiseren leuke prijsvragen.
facebook
MailPoet