17 januari 2018

Lid worden

Wil je graag lid worden van de tuin?

Vul dan onderstaand formulier in en ontvang een uitnodiging voor een vrijblijvende kennismaking bij ons op de tuin.
Je krijgt een rondleiding over de tuin, we vertellen je welke voorwaarden er zijn om deel te nemen en hoe het oogsten nu precies werkt. Na afloop kun je bepalen of een lidmaatschap iets voor jou is.

Graag tot ziens op de tuin!Hoe werkt het?

Lid worden van de tuin kan op twee manieren:

1 – Via een volledig lidmaatschap waarbij je het seizoen (±32 weken) mag komen oogsten naar de behoefte van 1 á 2 personen.
2 – Via een strippenkaart waarmee je tien keer mag komen oogsten wanneer je maar wilt.

Een volledig lidmaatschap kost 300 euro per seizoen en daarvoor kun je wekelijks naar de behoefte van 1 á 2 personen oogsten. Het seizoen loopt ongeveer vanaf mei tot en met december, dat is zo’n 32 weken. Omgerekend is dit ongeveer iets minder dan 10 euro per week.

Een strippenkaart kost je 125 euro en daarvoor mag je 10 keer komen oogsten. Een oogst is voldoende voor de behoefte van 1-2 personen.

Wanneer je lid bent geworden ontvang je iedere week een oogstbrief via de mail waar in je kunt lezen welke groenten er klaar zijn om geoogst te worden. Ook vind je tips over hoe je het beste de groenten kunt oogsten. Als extra staat er ook elke week een recept in de brief van een heerlijk gerecht met één of meerdere groentes die op dat moment klaar zijn voor de oogst.

Je kunt oogsten op het moment dat jou het beste uit komt. De oogstbrief bevat voldoende informatie zodat iedereen zonder hulp met een gevulde tas naar huis kan. Rittenkaart-houders kunnen zelf kiezen welke week ze wel en welke niet willen oogsten, het hoeft dus niet aan één sluitend te zijn.

We proberen wekelijks 7 verschillende groentes of meer aan te bieden. In het hoogseizoen zijn er meestal wel 15 tot 20 verschillende groenten te oogsten. Ook kun je een breed assortiment aan keukenkruiden op de tuin vinden. De bedden met te oogsten groenten zijn gemarkeerd met bordjes en vlaggen.